Heel Nederland
Gratis inspectie
Noodreparaties
Weekend service
Wij reinigen uw terras, oprit en vlonder
Ook in uw buurt
Uw terras, oprit of vlonder weer als nieuw. Na een grondige schoonmaak van uw tuintegels, klinkers of vlonderplanken. Bekijk onze unieke tegel-vriendelijke en duurzame reinigingsmethode.
Terrassen en bestrating reinigen
Weer heerlijk buiten genieten
Uw eigen tuin. Een plek om tot rust te komen en om samen in te kunnen genieten. De meeste mensen willen dan niet tegen mos en groene aanslag aankijken.
Vooral in de winterperiode steekt groene aanslag de kop op. Vocht, schaduw en weinig zon stimuleren dit. Helaas is er weinig aan te doen om dit te voorkomen.
Heeft u geen zin of tijd om weer met de schrobber of hogedrukreiniger aan de slag te gaan? Wij nemen deze klus u graag uit handen.
Tevens voorkomt u zo ook dat uw hogedrukreiniger ongewild uw tegels of vlonder aantast. Of dat door gebruik van chemicaliën, zeep, azijn of andere agressieve producten uw tegels verkleuren en uw tuin verontreinigt.
![Terras en bestrating reinigen schoonmakersdirect.nl. Terras en bestrating reinigen schoonmakersdirect.nl.](https://schoonmakersdirect.nl/wp-content/uploads/Terrassen-en-bestrating-reinigen-schoonmakersdirect.nl_.jpg)
Antwoorden op de meest gestelde vragen over terras- en bestrating-reiniging
We vertellen hieronder over alle belangrijke zaken bij het reinigen van terrassen en bestrating. Wilt u van een ervaren specialist weten wat hier allemaal bij komt kijken? Lees dan verder.
Dit zijn de meeste gestelde vragen bij het reinigen van terrassen en bestrating:
- Waarom ontstaat groene aanslag en mos?
- Kan ik mos en groene aanslag voorkomen?
- Hoe voorkom ik aantasting bij terrasreiniging?
- Wat is jullie unieke tegel-vriendelijke en duurzame reinigingsmethode?
- Wanneer een anti-mos, anti-algenmiddel gebruiken?
- Is het verstandig om schoonmaakazijn, soda, chloor of biotex te gebruiken?
- Wat zijn jullie tarieven?
- Schoonmakersdirect.nl
- Bruistensingel 110
- 5232 AC 's Hertogenbosch
- 085 0066840
- info@schoonmakersdirect.nl
Waarom ontstaat groene aanslag en mos?
Groene aanslag ontstaat vooral tijdens het najaar. In deze periode is er weinig zonlicht, meer neerslag en blijft het langer vochtig. En specifiek op schaduwrijke plaatsen als schuttingen, struiken en bomen krijgt u snel met groene aanslag en mosvorming te maken.
Elk type terras en oppervlak, of het van hout, steen of beton is, ontkomt er niet aan. Wel is het zo dat op onregelmatige oppervlaktes of zachte materialen er meer aanslag ontstaat dan op harde en rechte oppervlaktes.
Daarnaast zijn bruine vlekken op bestrating of terras een ander veel voorkomend probleem. Meestal komen deze vlekken door afgevallen bladeren tijdens de winterperiode. Bladeren bevatten veel looizuur. Dit komt vrij tijdens het rottingsproces en verkleurt door het contact met zuurstof. U kunt dit bijvoorbeeld herkennen bij walnoten. Aan de boom zitten ze in een groene bolster. Als ze afvallen kleuren deze door het looizuur helemaal zwart. Deze kleuring is erg hardnekkig.
Kan ik mos en groene aanslag voorkomen?
Hier kunnen we helaas kort over zijn. Nee, het is niet te voorkomen. Echter, u kunt wel een handje helpen om elk voorjaar minder last van aanslag te hebben. Dit doet u door:
- beplanting bij schaduwrijke plekken goed te snoeien zodat deze voldoende zonlicht doorlaat.
- beplanting aan te passen zodat u zo min mogelijk schaduw op uw terras of bestrating krijgt.
- een goede afwatering te realiseren voor uw terrassen, looppaden en oprit.
- te zorgen dat afgevallen bladeren in het najaar verwijdert worden.
- regelmatig uw terras en bestrating met een bezem te vegen.
Wilt u het terras (laten) reinigen, dan is het aan te bevelen om bij overmatige onkruid-, algen of mosvorming deze eerst te (laten) behandelen met anti-mos- en anti-algenmiddel. Zo voorkomt u dat mos en algen weer direct aangroeien nadat u uw terras gereinigd heeft. Lees ook hier.
Hoe voorkom ik aantasting bij terrasreiniging?
Hoezo aantasting, denkt u? Wij zien helaas (te)veel situaties waarbij het terras of bestrating gereinigd is, echter dit tot schade aan tegels of klinkers heeft geleid. Hoe komt dat?
De meest effectieve manier om uw terras te reinigen is met een hogedruk reiniger. U ziet direct resultaat en kunt er weer een seizoen tegenaan. Veel mensen weten echter niet dat de toplaag van uw tegels kan beschadigen doordat een te hoge waterdruk nodig is om het vuil te verwijderen. Een te hoge waterdruk verruwt het oppervlak van uw terras en bestrating, waardoor mos en algengroei juist meer kans krijgt. Zo wordt het steeds hardnekkiger om uw terras schoon te krijgen.
Daarnaast kunnen de cement-voegen tussen de tegels beschadigen waardoor vocht- of vorstproblemen optreden. Of in geval van zand-voegen kan het zand worden weggespoten. Hierdoor komen tegels of klinkers los te liggen en is er kans op verzakking.
Stem dan ook altijd de methode van reiniging goed af op uw type terras en bestrating. Onze vakmensen hebben de beschikking over zowel hoge- als lage druk apparatuur in combinatie met gebruik van koud- of warm water of stoom reiniging. Door lage druk toe te passen kunnen we ook de meer kwetsbare ondergronden reinigen zonder deze te beschadigen. Stoomreiniging wordt bijvoorbeeld gebruikt als er verontreiniging met olie en vet is.
Onze unieke tegel-vriendelijke en duurzame reinigingsmethode
Naast bovengenoemde traditionele reinigingsmethoden, maken we terrassen, vlonders en bestrating schoon met onze unieke en gepatenteerde borstelreiniging.
Met deze borsteltechniek kunnen we elke ondergrond en elke verontreiniging schoonmaken. Zo reinigen we ondergronden als steen, hout, beton, kunststof en asfalt. Hiermee verwijderen we groene aanslag, mos, korstmossen en onkruid. Maar ook nog meer hardnekkige vervuiling als cementsluier, chemisch voegwerk en voet- of bandensporen.
Daarbij blijven alle voegen intact, zowel cement- als zandvoegen.
Onze unieke borstel-techniek biedt u:
- Reiniging van elke ondergrond: klinkers, beton, natuursteen, hardsteen, kasseien, hout, composiet, asfalt,…
- Verwijdering van onkruid, groene aanslag, mossen, korstmossen en andere vervuiling.
- 100% milieuvriendelijk: geen gebruik van chemicaliën.
- Efficiënt en duurzaam reinigingen zonder schade.
- Geen vervuiling van muren, deuren en ramen door opspattend vuil.
Scherpe tarieven voor terras- en bestrating reiniging
Wij hanteren de scherpste tarieven in Nederland. Er zit namelijk altijd wel een vakman van Schoonmakersdirect bij u in de buurt. Dat voorkomt lange reistijden. Daarnaast kunnen we met onze unieke borsteltechniek alle ondergronden efficiënt reinigen. Dit bespaart aanzienlijk in de kosten.
Wij hanteren 2 eenvoudige tarieven:
Terras- en bestrating reinigen | Tarief per m2 (vanaf prijs) |
---|---|
Milde verontreiniging | 4,50 |
Sterke verontreiniging | 5,75 |
Minimale te reinigen oppervlakte is 25m2.
Wanneer een anti-mos, anti-algenmiddel gebruiken?
In de regel is het niet nodig om voor het reinigen van terras of bestrating een middel te tegen mos of algengroei. Als de juiste reinigingsmethode gekozen wordt, dan wordt ook het mos, het onkruid en de algen verwijderd.
Echter in sommige situaties is er sprake van overmatige mos- of algengroei. Een aantal dagen voordat we met de reiniging beginnen, voorzien we het te reinigen oppervlak van een ecologisch verantwoord anti-mos, anti-algenmiddel. Uiteraard is dit middel ecologisch verantwoord en tast deze uw ondergrond niet aan. Het zorgt ervoor dat ook na reiniging er geen levende organismen achterblijven.
Hierdoor blijft uw oprit, bestrating of terras veel langer mos- en algen vrij.
Is het verstandig om schoonmaakazijn, soda, chloor of biotex te gebruiken?
Er is steeds meer te doen rondom het tegengaan van giftige bestrijdingsmiddelen. Hierdoor is het gebruik van huis, tuin en keuken middelen bij het schoonmaken van terras, vlonders en bestrating sterk toegenomen. Ook lijkt het vaak een goedkoper en effectiever alternatief dan de nu beschikbare bestrijdingsmiddelen.
Het gebruik is echter niet zonder gevaar. We sommen er enkele voor u op:
- Schoonmaakazijn: Azijn is zuurhoudend. Hierdoor kan kalkhoudende natuursteen verkleuren en de beschermlaag van de tegels en cement aantasten. Daarnaast is het schadelijk voor waterorganismen, vissen en bijen en doodt het ook de goede bacteriën en schimmels in de grond. Hierdoor kunnen planten in uw tuin dood gaan.
- Zout: het gebruik van zout lijkt onschuldig, maar kan schade aan siertegels en natuursteen opleveren. Dit ziet u door het ontstaan van vlekken. Strooit u na sneeuwval vooral geen zout op uw betontegels of klinkers. Dit kan het betonoppervlak beschadigen. Bij gebruik van zout gaan planten die in deze bodem staan slecht groeien of verdrogen. De wortels van deze planten kunnen namelijk moeilijker water opnemen. Strooizout is buitengewoon schadelijk voor een waterrijke omgeving (bijvoorbeeld in een tuin met vijver).
- Soda: Hoewel soda een snelle werking heeft en goedkoop is, blijft ook soda een chemisch schoonmaakmiddel dat schadelijk is voor de bomen, planten en het gazon.
- Biotex: in biotex zitten micro-enzymen. Hierdoor kunnen er verkleuringen ontstaan of vlonder-planken kromtrekken. Daarnaast kan hout ernstig glad kan worden.
- Chloor: donkere tegels en sierbestrating kunnen na opdroging witte vlekken en afscheiding vertonen. Het is zeer schadelijk en agressief voor omliggende planten. Dit is niet meer te herstellen.
We willen u niet ontmoedigen om zelf aan de slag te gaan om uw terras en bestrating te reinigen. Echter willen we u wel informeren over de mogelijke gevolgen bij het toepassen van de verkeerde reinigingsmethoden of reinigingsmiddelen.
Daarom kiezen klanten voor Schoonmakersdirect.nl
- +25 jaar ervaring
- Heel Nederland
- Voorkomt beschadiging
- Voegen blijven intact
- Milieuvriendelijk
- Geen opspattend vuil
Wij stellen altijd eerst een offerte voor u op. Zo weet u precies waar u aan toe bent.